Symposium

Zermelo Symposium

Elk jaar organiseert Zermelo een dag speciaal voor haar klanten: het Zermelo Symposium. Roostermakers, formatiebeheerders, decanen en schoolleiders uit heel Nederland komen naar deze dag om kennis op te doen over bestaande en nieuwe software. Tijdens het symposium is volop ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en ideeën met ‘collega’s’ van andere scholen en medewerkers van Zermelo.

De inschrijvingen voor het symposium 2018 zijn nu geopend.

Schrijf u nu in!

 

Verslag symposium 2017

 

“Praten met vakgenoten”, “De ervaringen van anderen horen en daarvan leren”, “Goed om tips en ontwikkelingen te horen” en “De “aaibaarheid” van de medewerkers van Zermelo”. Uiteenlopende reacties op de vraag “Wat vond u het meest geslaagd aan het symposium?” Op woensdag 11 oktober vond het twaalfde Zermelo symposium plaats en het was met ruim 350 bezoekers weer een druk bezochte dag.

Ook dit jaar werden de bezoekers van het Symposium ontvangen in het Gooiland te Hilversum. Het programma voor de dag bestond een plenair ochtendgedeelte en in de middag twee rondes met presentaties. Maarten Meerman opende als dagvoorzitter het symposium en Bernard van Kesteren werd aangekondigd als eerste spreker. Bernard gaf een lezing over de Professionaliteit van de rooster(software)maker. Aan de hand van voorbeelden op de werkvloer bij Zermelo legde hij uit wat professionaliteit wèl en soms ook niet inhield. Een lezing waarbij veel voorbeelden uit het alledaagse leven op humoristische wijze werden gepresenteerd. De volgende spreker, Dennis Hus nam ons mee op een dag in het (werk)leven van Dennis, waarbij hij met een humoristische anekdote aangaf hoe onzichtbaar de roostermaker op een school vaak nog is.

Na de koffiepauze kwam Gerard aan het woord en vertelde over veiligheid en privacy, een belangrijk onderwerp voor Zermelo en voor scholen die met veel vertrouwelijke persoonsgegevens omgaan.
Het ochtendprogramma werd afgesloten met een stel interactieve ‘braingames’ van perceptueel manipulator Dan LeFay.
De lunch was bij uitstek het moment om bij te praten met vakbroeders en -zusters en medewerkers van Zermelo. ’s Middags was er een divers aanbod aan presentaties, waaronder ‘Economie en het rooster’, ‘Roosterautomaten – Breekijzers en strategieën’ en ‘Aan de slag met onderwijskundige randvoorwaarden’. Om vier uur werd het twaalfde symposium afgesloten met een borrel.

Wij zien u graag volgend jaar weer op het Zermelo symposium.